Blogpost 3: Boeing 747 krijgt Corendon Make-over in Rome

11 januari 2019

Een Boeing 747 in onze hoteltuin van het Corendon Village, dat is de eindbestemming van deze reusachtige Jumbo. Maar zoals eerder is gezegd, is dit niet zo gemakkelijk als gedacht. Binnen dit gigantische project werd de volgende stap gezet; het spuiten van de oudste KLM 747-400, beter bekend als City of Bangkok, naar onze welbekende Corendon kleuren.

Maar ja, hoe gebeurt dit nou eigenlijk? Een metamorfose van blauwwitte KLM kleuren naar een knalrode Corendon verschijning. In een speciale hangar in Rome vond het schuren, spuiten, lakken en de hele mikmak in maar liefst 11 dagen plaats. Het was natuurlijk niet zomaar een likje verf aanbrengen… Een vakkundige taak waar met de nodige precisie en veel mankracht aan werd gewerkt. Net zoals bij een normale verfklus, werd er eerst flink geschuurd. Nadat de blauwe gloed was weggeschuurd en er kaal wit vliegtuig was overgebleven, ging het meest spectaculaire proces gebeuren: het spuiten! Met grote zorgvuldigheid werden de motorkappen en de staart rood gespoten en als finishing touch werd de zeester, het alom bekende Corendon logo, in het middenstuk aangebracht. Klaar voor de take-off!

Op vrijdagmiddag 14 december werd het startsein gegeven en vertrok het vliegtuig vanuit Rome naar luchthaven Schiphol. De eerste en enige Corendon Boeing 747 werd feestelijk verwelkomd door een grote groep vliegtuigspotters en trotse Corendon medewerkers. Een stoet van gele Schiphol auto’s begeleidde de Jumbo over de landingsbaan. Vol euforie en ongeloof zie je Corendon topman Atilay Uslu met een deel van zijn managementteam te genieten van het spektakel. Vanuit de achterbank van de Schiphol auto schiet hij snel een aantal foto’s. Zijn glimlach is niet meer van zijn gezicht af te halen, zo trots is hij! “Kijk eens wat een uitzicht, dit is toch mooi!” wijst Atilay naar zijn aanwinst. Al lijkt het einde bijna inzicht, niets is minder waar. Er moet nog een hoop gebeuren om deze Boeing over een reeds weilanden en de snelweg A9 te vervoeren om zo uiteindelijk de eindbestemming te bereiken: de tuin van het Corendon Village hotel. Benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren? Blijf ons volgen op Facebook en Instagram en mis geen spannend moment!

Blogpost 2: De laatste commerciële landing van City of Bangkok!

21 december 2018

Wat begon voor Corendonbaas Atilay Uslu als een stoere jongensdroom wordt nu eindelijk werkelijkheid! De Boeing met de naam ‘City of Bangkok’ heeft zijn laatste commerciële vlucht gemaakt en we zijn weer een stapje dichterbij gekomen. Hoe bijzonder zal het zijn om deze gigantische Boeing 747-400 in onze hoteltuin te kunnen zien?

Atilay is euforisch als hij zijn pronkstuk op maandag 26 november om stipt 09.05 uur vanaf de spottersplek ziet aankomen vliegen. Een kippenvel moment ontstaat er bij het horen van het dynamische geluid van de motoren en wanneer het vliegtuig met grote snelheid op de landingsbaan van Schiphol landt. Zijn aanwinst zal over minder dan 2 maanden in de tuin van het grootste hotel van de Benelux worden geparkeerd.

Maar voordat dit grote spektakel begin februari van start gaat, moet er nog een hoop geregeld worden. Het is natuurlijk niet zomaar wat, een vliegtuig in de hoteltuin…

Maar goed, eerst maar eens het vliegtuig bezoeken. Vol ongeloof en enthousiasme kijkt het management team naar de reusachtige Boeing 747. “Wauw het is heel onwerkelijk dat dit straks in de tuin gaat staan!” zegt Gunay Uslu, Director Development of Corendon Hotels & Resorts. Ondertussen is Corendon topman Atilay samen met Martin de Boer, Commercieel Director, op onderzoek uit wat er allemaal valt te ontdekken in een leeg vliegtuig. Een jongensdroom die uitkomt, dat moet niet alleen Corendon hebben gedacht, maar velen. Als afsluiter wordt nog een spontane selfie gemaakt om dit memorabele moment vast te leggen. Jammer genoeg past niet het héle toestel op de foto, maar gelukkig is het vliegtuig al heel snel te aanschouwen in de tuin van het Corendon Village Hotel.

Ben jij benieuwd hoe deze droom gaat eindigen? Volg ons dan de komende weken op Facebook en Instagram!

Blogpost 1: Een Boeing 747 in de achtertuin van ons Corendon Village Hotel!

12 december 2018

Ja, je leest het goed, we gaan een zeer uitdagende missie aan gedurende de komende weken. Een immens grote Boeing 747 in de achtertuin van het grootste hotel van de Benelux  plaatsen (Corendon Village Hotel), dat is onze Corendon Mission -747.  Het klinkt haast onwerkelijk als je het zo zegt, maar dat maakt het tot een zeer uniek en spannend project dat nog nergens ter wereld heeft plaatsgevonden.

De Boeing 747 moet een behoorlijke route afleggen van Schiphol Airport naar de achtertuin van het Corendon Village Hotel. Dit klinkt misschien simpel, maar dat is het verre van! We krijgen namelijk te maken met verschillende obstakels op de route naar de eindbestemming. Het vliegtuig wordt vervoerd over 16 weilanden (die in het bezit zijn van diverse boeren), meerdere sloten en niet te vergeten de A9. Eén van de drukste snelwegen van Nederland zal tijdelijk afgesloten moeten worden om het vliegtuig te kunnen vervoeren naar de achtertuin.

Deze obstakels op de route zullen niet de enige uitdagingen worden. Deze gepensioneerde Boeing 747 is namelijk maar liefst 60 meter breed en de doorgang naar de achtertuin van het Corendon Village Hotel is maar 51 meter breed. Wat betekent dit concreet? Nou.. dat we maar liefst 9 meter in de breedte missen in de doorgang naar de achtertuin… Hoe gaan we dit oplossen en gaat het ons uiteindelijk lukken?

Quote Corendon Topman Atilay Uslu:
“Het wordt spectaculair maar wel zeer spannend!”

Ben jij ook zo benieuwd of het ons uiteindelijk gaat lukken om Corendon Mission-747 te laten slagen? Volg ons dan de komende weken op Facebook en Instagram!

Get news and exclusive offers...
Sign up for our newsletter!