Vitality Spa Faciliteiten

Vitality Spa in Amsterdam bied je complete ontspanning voor lichaam en geest. Het ontwerp, de sfeer en de behandelingen in Vitality Spa zijn volledig in de geest van het Ottomaanse rijk. De combinatie van het traditionele mozaïek, marmer en koepelplafonds en de faciliteiten maken Vitality Spa de perfecte plaats om bij te komen.

6 (1)

Stoomcabine

De stoomcabine is een verwarmde ruimte met een hoge luchtvochtigheid. De combinatie van warmte en stoom zorgt ervoor dat je luchtwegen en poriën geopend worden en het stimuleert de bloedcirculatie. Op deze manier kunnen de afvalstoffen in je huid worden afgevoerd.

De stoomcabine is een warme ruimte van ongeveer 45 ° Celsius gevuld met stoom. Deze ruimte heeft een luchtvochtigheid van ongeveer 98%.

In Vitality Spa bevindt de stoomcabine zich in de Hamam ruimte en deze is voor alle gasten van de spa toegankelijk.

2 (1) (1)

Tepidarium Lounge

Geniet van een ultiem rustmoment en ontspan in de Tepidarium lounge. Binnen deze bijzondere ruimte in Vitality Spa waan je je ver weg van de drukte van de stad.

Ontspan op één van de verwarmde ligbanken, neem plaats op één van de heerlijke relaxfauteuils en ervaar de geur van natuurlijk kruiden.

De Tepidarium lounge is verwarmd op een aangename temperatuur. Laat al je zintuigen prikkelen en kom tot rust.

4 (1) (1)

Finse sauna

Breng een bezoek aan de Finse sauna en ervaar de eeuwenoude traditie. Laat je lichaam en geest volledig ontspannen.

De Finse sauna is verwarmd tussen de 85 – 90 graden Celcius. Deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat jouw lichaam afvalstoffen afvoert. Wissel jouw bezoek aan de Finse sauna af met een verkoelende stortdouche. Door de afwisseling van hoge en lage temperaturen, openen jouw huidporiën, verdwijnen oude huidcellen en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Dit gaat bijvoorbeeld huidveroudering tegen. Geniet van een heerlijk dagje sauna in Amsterdam!

hamam

Hamam

Overgietingen met warm water, zorgzame scrubtechnieken en weldadige inzepingen. Beleef het traditionele Oosterse scrub- en reinigingsritueel in de Hamam van Vitality Spa.

De Hamam is een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur. In de Ottomaanse tijd werden de Hamams met name gebouwd voor de rijke sultans. Pas later werden deze ook opengesteld voor de “gewone man”. De Hamam wordt bezocht voor het reinigen, scrubben en verwarmen van het lichaam. De Hamam experience is iedereen aan te raden.

Ervaar een persoonlijke Hamambehandeling in één van de privé behandelruimtes of voer jouw behandeling zelf uit.

7 (1)

Indoor Beach Room

In de Indoor Beachroom waan jij jezelf op een zonovergoten strand. Ervaar het ultieme vakantiegevoel terwijl je uitrust op luxe ligbedden.

Het unieke concept van de Indoor Beachroom is speciaal ontwikkeld om 365 dagen per jaar te genieten van het strand. De Indoor Beachroom is voorzien van vitamine D lampen waardoor jij niet alleen ontspannen de ruimte verlaat, maar ook draagt vitamine D bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

1

Vitality Pool

Baantjes trekken, tegen de stroming in zwemmen of gewichtloos ronddobberen. Het is allemaal mogelijk in Vitality Pool.

Het zwembad is voorzien van een jetstream die jij zelf kan instellen. Zwem tegen de stroom in of laat jouw lichaam volledig ontspannen. Geniet van de klanken van de stromende waterval of rust uit op één van de ligbanken in de zwembadruimte.

Het water in Vitality Pool heeft de zeer aangename temperatuur van 33° Celsius. Het zwembad heeft een diepte van 1.40 meter. Dit maakt het voor de meeste spabezoekers mogelijk om te kunnen staan in het zwembad.

Let op: Vitality Pool is uitsluitend te bezoeken als onderdeel van Vitality Spa. In Vitality Pool is badkleding verplicht. 

5

Infrarood Sauna

In de infraroodsauna ervaar jij een aangename omgevingstemperatuur van 50° Celcius. De infraroodsauna bevindt zich in Vitality Spa naast het zwembad.

De volkomen veilige infraroodstraling heeft een zeer intensieve dieptewerking op de spieren en gewrichten. De stralingswarmte zorgt voor een positief effect omdat zuurstof en de benodigde bouwstoffen door het lichaam beter worden opgenomen. Daarnaast hebben de infraroodstralen een gunstige invloed op de hart- en bloedvaten en op de genezing van blessures.

*Zwangere vrouwen of gasten met een pin of pacemaker wordt afgeraden om gebruik te maken van de infraroodsauna.

formtaa

Vitality Fitness

Kom sporten in Vitality Fitness. De fitnessruimte in Vitality Spa is de ideale plek om te werken aan jouw vitaliteit. Breng en onderhoudt jouw lichaam in een vitale en goede conditie.

Vitality Fitness biedt diverse technogymapparatuur. Het uitgebreide aanbod aan apparaten volstaat voor een complete work-out op het gebied van conditie- en krachttraining.

Hotelgasten mogen kosteloos gebruikmaken van de faciliteiten binnen Vitality Fitness. De fitnessruimte is 24/7 geopend voor hotelgasten.

Sanarium

Sanarium

De milde warmte en het weldadige klimaat van het Sanarium doet een hoge bloeddruk dalen en het kan doorbloedingsstoornissen verzachten. En dat is nog niet alles: met een regelmatig bad in het sanarium traint u uw hart en bloedvatenstelsel en verhoogt u uw weerstand doeltreffend tegen verkoudheidsverschijnselen. De positieve werking van het sanarium op het immuunsysteem werd inmiddels bewezen. En ons grootste orgaan, onze huid, is eveneens blij met dit eersteklas beauty-programma: de huid wordt gezuiverd en intensief verzorgd met voedingsstoffen en mineraalzouten.

  • Deze sauna gaat tot wel 60 graden.
  • Heeft een lekkere geur beleving.
  • U dient met het volledige lichaam op een handdoek plaats te nemen.
  • Het gebruik van eigen producten in de sauna is verboden.