Omgeving Tips

Corendon Village Hotel – Omgeving Tips

Corendon Village Hotel ligt dicht bij Amsterdam Schiphol Airport, Amsterdam centrum en zakendistrict Zuidas. Met de auto of de gratis shuttleservice van het hotel sta je al binnen 7 minuten op Amsterdam Schiphol Airport. Let op, door het corona virus rijdt de airport shuttle alleen op gezette tijden van 05:00 – 11:00 in de ochtend tot 16:00 – 23:00. Zakendistrict Zuidas en Amsterdam centrum liggen op slechts 15 minuten rijden van het hotel. Vanuit het hotel rijdt er ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds op gezette tijden een City shuttle naar het Museumplein in Amsterdam. Daarnaast zijn diverse toeristische bezienswaardigheden, zoals de Keukenhof, Zandvoort en Volendam binnen handbereik.

Corendon Village Hotel ligt in de gemeente Haarlemmermeer, in de plaats Badhoevedorp. Deze plaats is vernoemd naar de modelboerderij De Badhoeve. Het dorp was de grootste van de Haarlemmermeer van eind jarig dertig to begin jaren zeventig. In de omgeving rondom het hotel in Badhoevedorp zijn er een aantal leuke activiteiten te ondernemen:

Het Lorentzplein

Deze gezellige, oude dorpsstraat ligt op ca. 20 minuten loopafstand van het hotel. Hier vind je enkele winkels, waaronder twee supermarkten en een drogisterij.

Molen van Sloten & Kuiperij Museum

Deze molen is een van de weinige nog werkende molen in Nederland. Kom alles te weten over de molentechniek, de werkplaats en de geschiedenis van Sloten en Oud Osdorp. Rondom de molen zijn ook een bierbrouwerij en een kaasboederij te vinden.

Jachthaven ‘De Boekanier’

Watersporters kunnen hun plezier niet op in deze jachthaven. Er zijn ligplaatsen voor kleine en grote boten, horeca en een hengelsportwinkel te vinden. Ook voor een leuke wandeling of een dagje mensen kijken ben je hier aan het goede adres.

Kinderboerderij De Hoeve 

Op deze kinderboerderij werken mensen met een lichte tot matige verstandelijke handicap. Er zijn verschillende grote en kleine (landbouw) dieren te zien en te aaien. Voor de kinderen zijn er tevens speeltoestellen te vinden.

Rooms-Katholieke kerk H.H. Engelbewaarders

Deze kerk is een interbellumkerk uit 1937, een driebeukige basilicale kerk met fronttoren met zadeldak, geïnspireerd op de romaanse bouwkunst.

Speeltuin Badhoevedorp

De speeltuin in Badhoevedorp is de plek kinderen in de leeftijd van 3 tot 15. Er zijn hier veel speeltoestellen te vinden, en natuurlijk zijn er voor de ouders ook genoeg zitplekken met goed zicht op de spelende kinderen.

Wandelroutes

Badhoevedorp heeft ook een rijke groene omgeving, met vele mooi looproutes rondom het hotel. Bijvoorbeeld wandelroutes langs het bevrijdingsmonument, de kunstwerken ‘twee acrobaten’, ‘twee vogels op roze zuil’ en het verzetsmonument in de Snipstraat. Het Amsterdamse Bos is ook een bezoek waard, met al haar weides en activiteiten zoals onder andere de geitenboerderij, paardrijden en het klimpark. Het bloesempark met 400 kersenbomen staat in het voorjaar ook prachtig in bloei.

Kijk voor meer informatie en leuke tips op over wat te doen in Badhoevedorp op hallo Badhoevedorp.

Boek nu je all inclusive vakantie

 

12+ jaar oud

2-11 jaar oud


Leeftijd kinderen