Cast
Jelka van Houten
Eva van de Wijdeven
Loes Luca
Leo Alkemade
Kay Greidanus
Leopold Witte
Jim Bakkum
Fred van Leer
Tina de Bruin
Henry van Loon
Patrick Martens
Robert de Hoog
Leny Breederveld
Regie:
Aniëlle Webster
Genre
Komedie, romantiek
Land
Nederland
Speelduur
105 min
Taal
Nederlands
Kijkwijzer

LADIESNIGHT: HUISVROUWEN BESTAAN NIET 2

Op 27 november wordt de landelijke Ladies Night van Huisvrouwen Bestaan Niet 2 georganiseerd. Wegens groot succes organiseren we in de Corendon Cinema ook op 29 november een Ladies Night! Geniet van de film, een glaasje prosecco en ontvang een leuke goodiebag! 27 november is al uitverkocht, bestel snel je kaartje(s) voor de Ladies Night op 29 november voor €15,- per persoon.
Leuk weetje: een gedeelte van deze film is opgenomen in het Corendon Village Hotel Amsterdam waarin de Corendon Cinema zich bevindt! 

Elke familie heeft soms een grote schoonmaak nodig. Na het succes van de komische film Huisvrouwen Bestaan Niet, die lovende recensies ontving en de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm van het jaar werd, kon een vervolg niet uitblijven! In Huisvrouwen Bestaan Niet deel 2 worstelen onze drie vrouwen vloekend, lachend en elkaar de waarheid vertellend, ieder met hun eigen fase van het moederschap en het effect daarvan op hun leven.

Eva van de Wijdeven speelt Gijsje (31), moeder van peuter Seb en CEO van reclamebureau Daily. Haar partner Jasper heeft ondertussen, wel een beetje onverwacht, ook een glanzende carriere op een architectenbureau. Gijsje vindt dat een drukke baan van beide ouders niet in de weg hoeft te staan van goed ouderschap. Gewoon een kwestie van organiseren. Van vaatwasser tot seks, van opvoeding tot administratie. Ze wordt door haar moeder en haar zus met haar neus op de feiten gedrukt en probeert alles in balans te krijgen, zakenman van het jaar worden en tussendoor nog een beetje verplicht te ontspannen. Jelka van Houten speelt Marjolein (41) die opeens wel erg met zichzelf wordt geconfronteerd en beseft dat ze behoorlijk aan het inkakken is. Ze begint zich te ergeren aan haar man Huib met het kauwen op zijn appelmoes en zijn enkelsokjes. Huib gaat haar niet wakker kussen uit haar coma, dus neemt ze het heft in eigen handen. Ze neemt motorrijlessen, gaat helemaal los met haar beste vriend Bram, probeert het vuur in Huib weer aan te wakkeren. Als Marjolein ontdekt dat Huib geheimen te verbergen heeft, besluit ze relatie opnieuw uit te vinden en trekt hierbij alles uit de kast. Loes Luca speelt Loes (61) die haar hele leven vooral druk is geweest met zichzelf. Ze heeft veel jongere vluchtige scharrels, maar kan hier haar ei niet volledig bij kwijt. Haar dochters zijn vooral bezig met zichzelf terwijl Loes nu juist de ruimte heeft om moeder te zijn. Dan ontmoet ze Bernd, de schrijver van een zelfhulpboek en iemand van haar eigen leeftijd. Ze raakt helemaal in de ban van deze lifecoach en probeert haar dochters en hun partners ook van zijn idealen te overtuigen, maar hier zitten haar dochters totaal niet op te wachten. Huisvrouwen Bestaan Niet 2 is een komische film over echte vrouwen die hardop worstelen met nieuwe levensvragen. Uiteindelijk komen ze met de nodige kritiek en hulp van elkaar er weer bovenop. Natuurlijk niet precies zoals ze in hun hoofd hadden, want ook in het vervolg op de succeskomedie Huisvrouwen Bestaan Niet 1 geldt : Je kan van alles bedenken, het loopt toch altijd anders. Eén ding is zeker, ze worden geen Huisvrouw. Want die bestaan (nog steeds) niet.

Get news and exclusive offers...
Sign up for our newsletter!