"We willen de maatschappij iets teruggeven..."

De Corendon Foundation is een onafhankelijke stichting die wil bijdragen aan het verbeteren en verduurzamen van vakantiebestemmingen door het ondersteunen van lokale projecten, zodat ook toekomstige generaties hier willen blijven wonen, werken en vakantie vieren.

milieu

Ons verhaal

De Corendon Foundation is in 2011 opgericht door Atilay Uslu, met het idee om vanuit onze reisorganisatie een positieve bijdrage te leveren aan mens, milieu en maatschappij. Door middel van de Corendon Foundation ondersteunen wij lokale projecten die een positieve bijdrage leveren hier in Nederland en op de locaties waar wij vakantie vieren. Wij werken daarbij samen met hotelpartners, NGO’s en lokale overheden. Wij ondersteunen door middel van een financiële bijdrage en inzet van tijd en kennis van onze medewerkers. Wij geloven dat door te investeren in lokale projecten, wij een bijdrage leveren aan het creëren van duurzame bestemmingen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat deze plekken leefbaar blijven voor de lokale mensen en dat onze klanten deze bestemmingen willen blijven bezoeken.

projects

Onze Projecten

Vanuit de Corendon Foundation ondersteunen wij alleen projecten die linken aan de kernactiviteiten van onze organisatie en die bijdragen aan het verduurzamen van onze bestemmingen.

Zo werkt het:

Er zijn vier rondes per jaar om jouw project in te dienen. Aan het eind van elk kwartaal komt het bestuur bijeen om de projecten te beoordelen: eind maart, eind juni, eind september en eind december. Alle projecten die in deze periode zijn ingediend en voldoen aan de gestelde criteria, worden beoordeeld.

Wij richten ons op vier thema’s:

Kunst, cultuur en erfgoed

Het stimuleren van culturele activiteiten en conserveren van culturele bezienswaardigheden, het promoten van lokale producten en services en het stimuleren van plaatselijke kunst en cultuur

Natuur & milieu

Het conserveren van natuurlijke bezienswaardigheden en het beschermen van flora en fauna.

Lokaal ondernemerschap & educatie

Het bevorderen van zelfredzaamheid, het creëren van werkgelegenheid in de toeristische sector en educatieve projecten voor jongeren gericht op een betere toekomst.

Innovatie in de reisbranche

Innovatie is nodig om de duurzame transitie in de reisbranche te versnellen. Daarom ondersteunen wij innovatieve projecten die zich richten op duurzaam toerisme en nieuwe technologieën.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast onze onafhankelijke stichting hebben wij een bedrijf breed MVO beleid dat onze bedrijfsactiviteiten bij onze touroperator, eigen vliegmaatschappij en eigen Corendon Hotels & Resorts in binnen- en buitenland verduurzaamt. Wilt u meer te weten komen over MVO bij Corendon Hotels & Resorts?

Sustainability