De mooiste stranden op op Curaçao!

´Van dagdroom naar werkelijkheid´
Het hele jaar door dagdromen van witte stranden, een helder blauwe zee, een cocktail drinken terwijl je naar de horizon kijkt waar je de zon in de zee ziet zakken. Eindelijk dat spannende boek uitlezen waar je in het dagelijkse leven geen tijd voor lijkt te vinden. Wanneer je jouw vakantie naar het prachtige eiland Curaçao boekt wordt dat dagdromen werkelijkheid. Een paradijs op aarde, vindt hier onze top vijf stranden die waarschijnlijk erg veel op de stranden in je dagdromen lijken!

De 5 mooiste stranden van het eiland voor jou op een rij;

Grote knip
Door de lokale bevolking wordt dit strand ook wel ´Playa Kenepa Grandi´ genoemd. Dit strand is erg populair onder de lokale bevolking, geen wonder want dit strand is prachtig. Het strand kenmerkt zich door het parel witte zand, een helder blauwe zee en een ongerepte omgeving. Er zijn weinig voorzieningen maar daardoor ook weinig toeristen! Een redelijk breed strand met een heerlijk Caribisch sfeertje. Er is een uitkijkpunt waar prachtige foto’s gemaakt kunnen worden, in het weekend word er vaak ‘local food’ verkocht maar neem voor de zekerheid zelf wat mee! Een aantal jaren geleden is dit strand door Unesco terecht verkozen tot ´Most beautiful beach in the Caribbean´.

Cas Abou
Dit prachtige zandstrand, gelegen aan de westkust van het eiland, is makkelijk te bereiken. Een perfect strand om een hele dag door te brengen en niet meer te verplaatsen. Met een klein barretje, ligbedjes, douches, toiletten en zelfs kluisjes is uw stranddag compleet. Ook voor kinderen is dit zandstrand ideaal, de zee wordt geleidelijk aan dieper dus kinderen kunnen gemakkelijk in de zee spelen. Dit strand is volgens National Geografic één van de 21 mooiste standen wereldwijd. Voor de vakantiegangers die niet de hele dag stil kunnen zitten, vanuit de duikschool op het strand worden er ook verschillende duiktrips aangeboden.

Playa Lagun

Als je van wat kleinere idyllische en knusse stranden houdt is Playa Lagun echt iets voor jou. Dit ongerepte strandje bevind zich aan de noord/westkust van het eiland. Dit strand wordt omringt door hoge rotsformaties waar ook een restaurant te vinden is. Hier kun je onder het genot van een koel drankje genieten van het prachtige uitzicht op deze mooie baai. Door de verschillende vissersbootjes dit op het strand liggen heeft dit strand een pittoreske uitstraling. Door de smalle vaargeul en vele rotsen is deze omgeving erg in trek bij de lokale vissers. Schildpadden laten zich er ook regelmatig zien, zij hopen wat lekkers mee te pikken van de vangst! Naast vakantiegangers die op dit strand opzoek zijn naar rust, de lokale vissers en schildpadden trekt het strand ook andere bezoekers… Playa Lagun is namelijk ook erg in trek bij de veel voorkomende leguanen!

Porto Marie
Dit prachtige witte strand is met de auto een half uurtje rijden van het resort. Het is een prachtig ritje, onderweg kom je langs de zoutpannen en flamingo´s! Je kunt makkelijk parkeren boven aan het strand en daarnaast biedt het strand vele faciliteiten zoals een restaurant met goed eten, toiletten douches en strandbedden. Voordat je met je handoek en boek onder je arm naar beneden wandelt, neem even een moment om te genieten van het prachtige uitzicht op Porto Marie. Aan beide zijden van de baai zijn riffen te vinden en daardoor zijn er veel gekleurde vissen te vinden. Vergeet ook je snorkeluitrusting niet, op de bodem van de zee zijn grote betonnen ballen geplaatst om een thuishaven te bieden voor de vele vissen. Is het witte strand, de helder blauwe zee en de aangename temperatuur nog niet genoeg om de hectiek thuis te vergeten? Geniet dan van een massage op het strand met op de achtergrond het geluid van de zee. Bezoek wanneer mogelijk dit strand op een weekdag, doordat het strand smal is oogt het strand in de weekenden soms wat drukker. Op het strand zijn er zo nu en dan lokale live bandjes te vinden om het Caribische gevoel helemaal compleet te maken!

Mambo Beach

Mambo Beach toch wel één van de bekendste stranden van Curaçao en daardoor ook wel wat drukker dan de eerder genoemde standen. Veel hotels zijn gelegen aan dit gezellig drukke strand, desondanks toch een bezoek waard! Dit strand heeft veel te bieden, er zijn verschillende facetten die er voor zorgen dat Mambo Beach zo populair is. Op dit strand zijn werkelijk alle faciliteiten aanwezig, bars en restaurants, gezellige winkels, luxe strandbedjes, douches, toiletten en verschillende watersportactiviteiten. Het stand is ook een prima keuze voor gezinnen, door de golfbreker is de zee rustig en makkelijk te betreden. Dinsdag avond is het movie night op Mambo Beach waar je gezellig een film kunt bekijken onder het genot van bijvoorbeeld de cocktail ‘Blue Curaçao’. Veel mensen bezoeken het strand in de namiddag voor happy hour, wanneer de zon rustig ondergaat komen veel mensen samen op het strand om te proosten en te dansen!

Tip: Om deze strandjes gemakkelijk te vinden: download de navigatie app maps.me, je kunt met deze app overal op het eiland komen en de app werkt zonder internet!

Boek je verblijf

 

12+ jaar oud

2-11 jaar oud


Leeftijd kinderen