De onderwaterwereld van Curaçao!

Het eiland Curaçao, gelegen in de Caraïbische zee, is prachtig en kleurrijk maar ook onder water ziet het er indrukwekkend uit! Het water is zo helder dat je tot 30 meter zicht hebt, de koraalriffen liggen dicht bij de kust en de temperatuur van het water is het gehele jaar ca. 27 graden celsius. Het is niet nodig om diep de zee in te duiken om vissen en schildpadden te spotten. Zwem 2 meter de zee in, geniet met de zon op je rug en kijk je ogen uit! Het eiland telt maar liefst 60 snorkel en duik plekken, geen zorgen wij helpen je graag verder.

De 5 mooiste snorkelplekken van het eiland voor jou op een rij:

Tugboat
Dit is ver uit de populairste snorkelbestemming op het eiland, ook voor de onderwaterfotografie liefhebbers is dit een must see waneer je op Curaçao vertoeft! De Tugboat (sleepboot) is velen jaren geleden gezonken en dient nu als thuisbasis voor vele kleurrijke vissoorten. Het is werkelijk prachtig, de wand van het schip is bedekt met hard en zacht koraal en er is een grote kans dat je onder andere trompetvissen, engelvissen en kokerkoraal spot. Verder zijn er tussen de talloze spleten schorpioenvissen en krabbetjes te zien. Het schip ligt recht op de bodem en op slechts vijf meter diepte, door het heldere water daarom perfect om door je snorkelbril te bewonderen. Het schip ligt aan de zuidoostkant van Caracasbaai. Het strand is hier ook erg aangenaam dus het snorkelen kan gecombineerd worden met een relaxte strand dag.

Playa Grandi
Dichtbij het plaatsje Westpunt is het kleine kiezelstrand Playa Grandi te vinden, ook wel Playa Piskado genoemd wat vissersstrand betekend. Dit is de spot om met schildpadden te zwemmen en ze van dichtbij te kunnen bewonderen. Naast de vele schildpadden zijn hier ook vaak tropetvissen, tandbaarzen en snappers te vinden. Met veel mazzel kom je zelfs een porcupinefish tegen! Doordat de lokale vissers hier op de wal hun vis schoon maken, en daarna de resten terug in de zee gooien, komen hier veel schildpadden op af. Naast dat dus snorkelen hier geweldig is, is het ook erg leuk om de vissers bezig te zien op de pier! De vissers zijn normaal gesproken klaar met het schoonmaken van de vis rond 10:00 uur en gooien dan ook het afval in het water. Wij raden aan om rond 09:00 uur op strand te zijn, zo kun je de vissers bekijken en daarna gelijk het water in om te bewonderen wat er dan op je af komt!

De Blauwe Kamer
De naam spreekt wellicht al tot de verbeelding, deze snorkelspot is een opening in de rotsen dichtbij het strand Santa Cruz. Doordat het water helemaal door rotsen is omringd, lijkt het alsof je in een grot of kamer aan het snorkelen bent. Het water is fel blauw en omdat deze snorkelplek zo verborgen ligt geeft het een spannend gevoel om hier rond te zwemmen. De Blauwe Kamer is bereikbaar op verschillende manieren, wandelend zal dit ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Daarnaast kun je er ook per boot komen of er zelf naar toe zwemmen. Mocht je zwemmend gaan, houd er dan rekening mee dat afhankelijk van het getij je misschien een klein stukje onderwater moet zwemmen om de Blauwe Kamer te kunnen bereiken.

Playa Lagun
Dit idyllische strandje is ideaal om een stranddag te combineren met het afkoelen in de helderblauwe zee, dobberend aan het oppervlakte met je snorkelbril op je neus! Doordat deze baai gelegen is tussen twee hoge rotswanden zijn hier erg veel verschillende vissoorten en schildpadden te vinden. Als je langs de rotswanden snorkelt kun je onder andere zeepaardjes, pijlstaartroggen, sponsen, kreeften en egelvissen tegenkomen. Schildpadden zijn vaak vroeg in de ochtend, of tussen 16:00 uur en 18:00 uur, op zoek naar eten in deze rustige baai.

Playa Daaibooi
Playa Daaibooi is een strand dat erg intrek is bij de lokale bevolking. Dit zandstrand is te vinden vlak bij het strand Playa Porto Marie, beschreven in onze top vijf mooiste stranden. Op het strand is een kleine snackbar aanwezig en zijn er toiletten, douches, en ligbedden. Het water is erg lang ondiep en daarom ideaal voor kinderen en om te snorkelen! Ook door het vele rif ben je er hier zeker van dat je veel verschillende en kleurijke vissen zult zien. En stukje geschiedenis, vroeger legden aan dit strand vele kleine bootjes aan. De bootjes vervoerde vervolgens zout van lokale plantages naar Willemstad, vanuit Willemstad werd het zout dan vervoerd naar Europa.
Ons personeel geeft je indien gewenst uiteraard nog veel meer tips gebaseerd op jouw wensen. Huur bij ons je snorkelsuitrusting, smeer je goed in en ondek dit prachtige eiland! Wij weten zeker dat je gegarandeerd terug komt met mooie verhalen over wat je allemaal hebt gespot onder water.

Boek je verblijf

 

12+ jaar oud

2-11 jaar oud


Leeftijd kinderen