Duurzaamheid in de Corendon Hotels

Corendon heeft acht eigen hotels, waarvan het Mangrove Beach Resort op Curaçao onze nieuwste trots is. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij al onze eigen hotels, maar in het Mangrove Beach Resort hebben we in het bijzonder gefocust op de modernste en meest efficiënte technieken om een duurzaam hotelconcept neer te zetten.

Zo maken we onder andere gebruik van zonnepanelen, waarmee dagelijks energie wordt opgewekt.

We kunnen met die energie bijna ons hele hotel draaiende houden. Daarnaast zorgen we ervoor dat we zo zuinig mogelijk met water omgaan. We halen bijvoorbeeld zout water uit de zee en filteren dit om in de douches en zwembaden te gebruiken. Daarna wordt het water voor een tweede keer gebruikt voor de planten in de tuinen. Wat er dan nog overblijft geven we aan de boeren om het land te bewateren. Er gaat geen druppel verloren en dat is mede dankzij de goede samenwerking met het Curaçaose waterleiding- en zuiveringsbedrijf.

Het prachtige natuurschoon van de zee is van onschatbare waarde. Het binnenpompen van het zeewater gebeurt daarom erg zorgvuldig. Tegelijkertijd komen we in actie tegen vervuiling om het leven onder water en op de zeebodem te beschermen. We organiseren daarom regelmatig clean-ups om afval uit de zee en de mangrove te vissen.

Natuurlijk scheiden we het afval, maken we gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, worden etensresten niet zomaar weggegooid, maar waar mogelijk als veevoer gebruikt en kopen we zoveel mogelijk lokale producten van boeren en leveranciers op het eiland. Zo zorgen we voor duurzame dagelijkse routines bij al onze medewerkers.

 

Lees meer over onze aanpak